Blatul de bucatarie-intre estetica si functionalitate Leave a comment

Blatul de lucru este piesa de rezistenta a bucatariei tale. Pe langa faptul ca are un rol decorativ insemnat, acesta are si un rol practic astfel incat alegerea materialului este o decizie care implica o documentare mai elaborata si care trebuie sa tina cont atat de considerente estetice cat si de functionalitate.

Mai jos , va prezentam cateva materiale din piatra naturala pe care noi le consideram ideale pentru blatul de lucru al bucatariei tale si care se incadreaza extrem de usor in mai multe tipuri de design.

Blatul din marmura este ideal pentru adeptii stilului scandinav, modern , dar si clasic in acelasi timp. Naturaletea si simplitatea marmurei, dar si rezistenta in timp, confera acestui tip de material o aplicabilitate ridicata pentru blaturi moderne, actuale.

Mai mult, datorita finisajului lustruit, blatul din marmura se curata extrem de usor , dar totodata se recomanda impermeabilizarea acestuia cu o solutie speciala care practic nu permite ca petele  de cafea, vin sau otet, sa patrunda in textura marmurei.

Atunci cand vine vorba despre granit, lucrurile stau putin diferit . Granitul este un material versatil, nepretentios, rezistent si tocmai de aceea este cel mai uzual tip de piatra naturala utilizat pentru blaturile de bucatarie. Ca si in cazul marmurei, necesita o ingrijire periodica prin repetarea procedeului de impermeabilizare o data la doi sau trei ani, dar este mult mai rezistent la clasicele zgarieturi. Este un material dur, 6-7 din 10 pe scara Mohs si insensibil la radiatiile UV si relativ rezistent la agentii chimici.

Mai mult, pe piata exista  o multitudine de  granituri cu o paleta diversificata de culori astfel incat il puteti incadra in orice tip de amenajare, clasica, moderna sau chiar si industriala.

Blatul din piatra naturala se imbina perfect cu alte elemente naturale si este mereu in tendinte.

Vino in showroomul Resido pentru a alege din multitudinea de materiale pretabile proiectului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *